Jesteś świeżo upieczonym właścicielem lokalu gastronomicznego? Posiadasz hotel, w którym urządzasz wielkie imprezy? A może dopiero jesteś na etapie planowania takiego miejsca? Jeżeli tak, to nie zapomnij, aby w swojej sali bankietowej lub w przedsionku kuchni ustawić szafy chłodnicze. Uwierz nam, że być może uratują nie jedną, a wiele imprez przed totalną katastrofą!
Szafy chłodnicze służą temu, aby utrzymywać pewne produkty w określonych temperaturach. Jest to niezwykle ważne w przypadku sezonu letniego, kiedy jedna impreza goni drugą! Oprócz porządnej ekipy sprzątającej w hotelu albo lokalu powinny znaleźć się odpowiednie urządzenia chłodzące po to, aby zapewnić gościom stały dostęp do schłodzonych dań lub alkoholi.
Nie ukrywajmy tego, że lato to sezon wesel, osiemnastek, szalonych imprez rocznicowych i okazjonalnych. Dlatego warto mieć w swoim lokalu szafy chłodzące, które przetrzymają gotowe już desery, garmażerkę oraz alkohol. W przypadku imprez całonocnych można niejednokrotnie schłodzić alkohol i wymieniać butelki na kolejne. Goście, ale przede wszystkim organizatorzy będą nam za to wdzięczni!
Zazwyczaj urządzenia chłodnicze umożliwiają przetrzymywanie w nich sporej ilości produktów przy zachowaniu jak największej oszczędności energii oraz miejsca. Ponadto wybierając odpowiednią markę możesz być pewien, że takie szafy chłodnicze(np. http://www.ladex.com.pl/products-list-24-0.html) posłużą Ci przez lata!
Jeżeli decydujemy się na przechowywanie w naszym lokalu produktów, które muszą być utrzymywane w określonej, niskiej temperaturze, to pamiętajmy, że dostęp do „chłodu” musi być stały! Na takie szafy decydują się Ci, którzy nie chcą eksponować swoich produktów przed innymi, a przechowywanie żywności ma wymiar użyteczny, a nie marketingowy.
Wybierając odpowiednie szafy chłodnicze dobrze jest kierować się pojemnością, a także rozmiarem takiego urządzenia. Warto przemyśleć, gdzie zostaną one postawione oraz ile produktów chcemy w niej przechowywać, a także na jakie zużycie prądu możemy sobie pozwolić.
Decydując się na szafy chłodnicze powinniśmy zdecydowanie dobrze tę kwestię przemyśleć. Dokładne należy przeanalizować czy chodzi nam o chłodzenie czy mrożenie produktów oraz ile żywności czy innych produktów chcemy w nich przechowywać oraz na jak długo? Dodatkowo warto przemyśleć miejsce. Umieszczanie na końcu kuchni szafy chłodniczej do alkoholu wystawianego na stoły jest nierozsądne oraz nieekonomiczne. Dlatego warto dokładnie przemyśleć tę decyzję zakupową, która może przyczynić się do znacznego sukcesu naszego miejsca!